NU aanvragen: Subsidie inzet Statushouders

29 augustus 2024
NU aanvragen: Subsidie inzet Statushouders - ION Vallei

Overweeg je een Statushouder in dienst te nemen – of heb je (na 1 januari 2024) een Statushouder aangenomen? Onderneem dan direct actie! Je kunt namelijk als werkgever gebruik maken van de subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid: Subsidieregeling Ondersteuning Werkgevers Inzet Statushouders (SOWIS). Deze regeling biedt een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding die eventueel nodig is om de taal- en cultuurverschillen op de werkvloer te overbruggen.

Voorwaarde is onder andere dat de Statushouder een contract heeft of krijgt voor minimaal 20 uur per week gedurende minimaal 12 maanden.

Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Het WSP heeft een overzichtelijk Stappenplan gemaakt: je vindt het in de bijlage. Het is raadzaam eerst de ckecklist (samen met het WSP) door te nemen om te zien of u an de eisen voldoet.

WACHT HIER NIET MEE: de regeling wordt op 2 september open gezet en er is een maximum bedrag beschikbaar.

Het WerkgeversServicepunt staat voor je klaar en is bereikbaar via het algemene emailadres info@wsp-regiofoodvalley.nl of via uw vaste accountmanager